Udeliv

Linjefag

Udeliv

I linjefaget Udeliv vil du blive undervist i:

  • Grundlæggende friluftsfærdigheder til at kunne begå sig i naturen; du lærer at holde dig mæt, tør og varm – det enkle liv i naturen.
  • Mountainbike (MTB) – grundlæggende færdigheder, kendskab til bakkekørsel, undervisning i rengøring og vedligeholdelse af cyklen. Vi kører på mærkede MTB baner med singletracks.
  • Samarbejdsøvelser – du lærer at samarbejde under vanskelige forhold i f.eks. kulde eller regn.
  • Undervisning i navigation. Her bruges kort, kompas og GPS.
  • Madlavning over bål og i skolens udekøkken.
  • Fiskeri.
  • Klatring – grundlæggende instruktion og færdigheder, samt mulighed for tilegnelse af S1 beviset.
  • Brændekløvning og andre praktiske opgaver på skolens friluftslokaliteter.
  • Adventurerace – et actionfyldt løb, hvor alle de opnåede færdigheder anvendes i en stor sammenhæng.
  • Du kan tage jagttegn og kommer på fisketure
Masser af aktiviteter

FACTS OM LINJEFAGET

Vi kræver ingen forudgående færdigheder, men du skal have lysten til at deltage i de forskellige aktiviteter og til at blive udfordret. Vi opholder os udendørs hele året og forventer du har tøj med til altslags vejr. I forbindelse med linjedage skal du medbringe sovepose, liggeunderlag og varmt tøj.

Naturligvis tager Udeliv på friluftstur i disse dage – det er med fokus på primitiv overnatning i shelters eller i skolens lavuer. Programmet i disse dage varierer, men vi bestræber os på at lave ture, hvor der både er plads til udfordringer og hygge ved bålet. Udfordringerne kan være kajakture, MTB, surfing, klatring, rappelling eller et adventurerace.

Skolen råder over flere fine friluftslokaler blandt andet friluftslokalet som er vores samlingspunkt og hvor alt vores udstyr opbevares. Friluftshaven bag dette lokale er anlagt med friluftskøkkenet hvor pizzaovn, bålkomfur og bålkar er indbygget. Derudover har skolen et stort bålhus i skolens have, samt to shelters ca. 100 m. fra skolen i en mindre anlagt skov.

Ved undervisningens start kan du låne bogen ”Jagttegn”, der er godkendt af Miljø- og Fødevareministeriet til undervisning i jagttegn. Skolen råder over de vildtfigurer, der benyttes til afstandsbedømmelse ved den praktiske del af jagtprøven. Der øves våbenhåndtering på Vejen jagtforenings skydebane 5 km. fra skole.

Sammensæt dit eget skema

Du vælger selv

På Ladelund Efterskole tilbyder vi 5 forskellige linjer hvori du frit kan vælge dine fag. Det giver dig en unik mulighed for at sammensætte din egen hverdag. Du kan derfor eksempelvis arbejde med medier og ride på heste i samme periode.

 

Sammensæt dit skema

22.02.2020

Gymnastikopvisninger

21.02.2020

Hjertestarter

03.02.2020

Skills & IBO Award