Ridning

Ridning

Oplevelser på hesteryg

På ridelinjen vil du blive præsenteret for følgende:

  • Vi udvikler dig som rytter fra dit udgangspunkt, og her er plads til alle uanset niveau.
  • Kvalificeret undervisning i dressur og spring.
  • Mulighed for at medbringe din egen hest og du kan have linjefaget ridning hele året.
  • Medbringer du ikke egen hest, kan du have linjefaget ridning i et halvt år. Det koster ikke ekstra.
  • Sjove oplevelser med hestene – enten på hesteryg eller fra jorden.
  • Foredragsholdere indenfor forskellige områder af hestesporten.
  • Gode faciliteter i form af to ridehaller og udendørsbane.
Masser af aktiviteter

Facts om linjefaget

Medbringer du selv hest eller pony kan du have ridning som linjefag hele året. Når man medbringer sin egen hest, så er man opstaldet på lige fod med resten af de private opstaldere i rideklubben. Det vil fx sige at man indgår i staldvagter i weekenderne. Som en del af ridelinjen deltager man i ud- og indluk i hverdagene i samarbejde med daglig leder. Elever med egen hest har mulighed for at bruge stilletimerne i stalden til ridning og pasning af hesten udover de dage med linjefag. Det er tæt dialog med elever, ridelærer og daglig leder.

Prisen for at have hesten opstaldet på Ladelund Rideklub for efterskoleelever er: 2150 kr for hest og 1725 kr for pony.

Hvis du medbringer egen hest

Læs mere om Ladelund Rideklub

Opstaldningskontrakt 2019 – Efterskole

Ordensregler Ladelund Rideklub september 2019

Guide til oprettelse i Klubsystem

Prisliste 2019

To gange om året tilrettelægges tre linjedage. Det er tre dage med ekstra fokus på hest og rytter og der kommer foredragsholdere som for eksempel kinesiologer, hestetandlæger, hestefysioterapeuter, dyrehealere og specialister indenfor forskellige træningsteorier. Der er også mulighed for at tage på ture og besøge stutterier, dyreklinikker eller andre steder, der har relevans for faget.

I slutningen af året arrangeres et ridestævne for både gamle og nuværende elever. Her får eleverne indblik i hvor meget forberedelse, der er til et stævne og øvelse i at arrangere stævner. Som elev på ridelinjen kan du også deltage i stævner, der afvikles af Ladelund Rideklub. Ved særlige arrangementer laver ridelinjeholdet en rideopvisning for eksempel til jul, hvor vi rider Santa Lucia rundt om hele skolen.

Ladelund Efterskole ejer stalde og ridehaller, som lejes ud til Ladelund Rideklub. Vi deles derfor også om faciliteterne. Det er blandt andet en stor ridehal (20/60) og en mindre hal (20/40).

Se også www.ladelundrideklub.dk

På Ladelund Rideklub er der plads til 65 heste, som ejes både af efterskoleelever og private og rideklubben ejer også en række forskellige heste.

Vil du have mest muligt ud af dit linjefag anbefaler vi, at du vælger valgfaget ‘Alt om hesten’, hvor du vil få undervisning i teori omkring hestens anatomi og fysiologi, samt rideteori. Det er også med valgfaget vi har været på besøg Blue Horse og se deres fantastiske faciliteter og vi har besøgt stutteri Ask og Kirk Arabians. Vi tager også til Hingstekåring. I 2016 har vi indgået et samarbejde med Dansk Varmblod og laver i samarbejde med dem for eksempel mønstringstræning og andre arrangementer med henblik på, at vores elever skal kunne kvalificere sig til ‘VM for Ungavlere’ på lige fod med alle andre i ‘Ung i Dansk Varmblod’.

22.01.2020

90’er Weekend

09.01.2020

Efterskolernes aften på Ladelund

22.12.2019

LE Cool Jul