VIGTIG DEL AF DIT OPHOLD

Et godt mix

Valgfag er en vigtig del af dit efterskoleophold. Det er her, du kan dyrke din interesse, blive bedre til noget eller prøve noget helt nyt. Du skal vælge 2-3 valgfag om ugen, som du har i et halvt år, hvorefter der udbydes en række nye valgfag. Et valgfag varer typisk mellem 1-2 timer. Udbuddet varierer fra år til år, og fagene er tit en spejling af elevernes ønsker. Vi forsøger at variere valgfagene så der er et godt mix mellem kreative og mere fysiske fag.

Kreative og håndens fag

Keramik er et fag, hvor vi hovedsageligt arbejder med porcelænsler. Du lærer nogle af de grundlæggende teknikker, så du kan lave skåle, fade, kopper, lysestager og vaser. Der er også mulighed for at prøve kræfter med den elektriske, hvor du drejer i drejebænk.

Tegning og maleri er for både begyndere og øvede. Du lærer nogle af de grundlæggende tegneteknikker og prøver forskellige tegne-materialer. F.eks. kul, kridt, blæk og blyant. Der er også mulighed for at prøve at male med akvarel og akrylmaling. Der er både bundne og mere frie opgaver.

Krea og DIY er for dig, som gerne vil lave alle mulige forskellige kreative ting. Der støbes i beton, trykkes på trøjer, laves lanterner, drømmefangere osv. osv. Der er en høj grad af medbestemmelse i faget, hvor eleverne er med til at beslutte, hvad vi skal lave.

Idræt og fysiske fag

Spring er både for begyndere og øvede springere. Er du helt ny i springgymnastikken og gerne vil lære mere, så er spring lige noget for dig. Det gælder også, hvis du ønsker at videreudvikle dig i denne disciplin.

Elsker du at spille fodbold, så er det dette valgfag, du skal vælge. I øver forskellige teknikker og taktikker, mens I bare har det hyggeligt og sjovt med at spille fodbold på vores udendørs fodboldbane. Måske skal I spille kamp mod en anden efterskole?

Der ligger en del gode mountainbike-baner i området, som vi gør brug af i dette fag. Desuden lærer du noget om at vedligeholde din cykel, hvis du har din egen med. Så er du klar på at få pulsen op og blive beskidt, så gør cyklen klar! Det er muligt, at låne en mountainbike på skolen.

Pigernes styrketrænings-fag, hvor der bliver okset igennem med fysiske øvelser, som kan mærkes i musklerne dagen efter. Faget er for dig, som gerne vil træne og styrke din krop samtidig med at du får et godt grin sammen med vennerne fra efterskolen.

Musik og sammenspil

Drømmer du om at kunne hive guitaren frem og spille til næste lejrbål-sang? Eller at sidde på værelset og spille? Eller måske spille i et band? Så kan du sammen med andre lære de mest grundlæggende færdigheder på guitaren. Og hvis du øver dig nok, kan du lære endnu mere!

Grundlæggende rytmeforståelse og fællesskab er nøgleord i denne disciplin. I laver sammen musik med forskellige lyde, der skabes af ALT MULIGT! Gamle olietønder, koste, hænderne, kegler, you name it. Det er sjovt og lyder brandgodt!

Medie og computer-fag

Du lærer at tage gode billeder med din telefon, dit eget kamera eller på et af skolens kameraer. Hvordan skal lyset falde? Hvor beskærer du bedst et foto? Skal det hele være i fokus? Hvad er egentlig et godt fotografi? I får udstukket forskellige foto-opgaver i løbet af perioden, kigger på egen og hinandens billeder og giver og får konstruktiv feedback.

Vores medielærer er vild med film! Den glæde og viden han har, vil han gerne dele med dig i disse timer, hvor I simpelthen ser GODE film. Du er selvfølgelig med til at diskutere filmen efterfølgende.

I 3D print fremstiller vi hverdagsting såsom knager, vaser, køkkengrej, lamper, holdere til tandbørsten og mobilopladere. Der bliver både stillet faste opgaver og der bliver også tid til at arbejde på egne projekter. Du arbejder som udgangspunkt på din egen computer.

Andre valgfag

Indhold kommer…

Som navnet antyder er dette kun for piger. Her bliver der dyrket en masse traditionelle pigeaktiviteter som at se tøsefilm, lave ansigtsmasker, snakke om ”pigeting”, bage kager, give massage osv. Pigerne er selv med til at sammensætte indholdet i faget, så det varierer fra år til år.

Og dette er så faget, som kun er for drengene! Her bliver der lavet en masse typiske drenge-aktiviteter. I skal en tur i vildmarksbadet, lave mad med masser af bacon, se drenge-film, snakke ”mande-hørm”, ud og bruge musklerne osv. I dette fag er drengene også selv med til at bestemme, hvad indholdet kan være.

Er du vild med at bage, sylte, lave mad og samtidig hygge dig? Eller vil du gerne prøve at bage, sylte og lave mad mens du hygger dig? Så er dette det rigtige fag. Vi låner skolens køkken og går ellers i gang med at bage muffins, lave lagkager eller sylte rødbeder! Det er hyggeligt og samtidig lærer du noget.

12.10.2018

05.10.2018